KAMI JAMIN ANDA
AKAN PUAS HATI

Servis Aircond


Sitem Aircond seperti akan mengalami masalah selepas beberapa tahun atau selepas tamat tempoh jaminan. Namun ada juga yang mengalami masalah sebelum tamat tempoh jaminan. Masalah yang berlaku pada sistem Aircond boleh membawa kepada 2 jenis kerosakan iaitu kerosakan major dan kerosakan minor.

Servis 'Engine Minor'


Servis Minor biasanya termasuk pemeriksaan kenderaan yang komprehensif dan pemeriksaan diagnostik, minyak enjin dan penggantian Air Filter.

Sebagai garis panduan kasar - ini benar-benar bergantung pada kenderaan, jenis enjin dan juga bagaimana kenderaan anda digunakan - perkhidmatan Minor diperlukan setiap 10,000km atau setiap tahun.

Servis 'Engine Major'


Perkhidmatan utama termasuk penghantaran menggantikan dan minyak berbeza, yang melincirkan cincin dan pinion gear bahawa kuasa pemindahan daripada driveshaft untuk gandar roda. Anda juga boleh bergantung kepada memeriksa dan menggantikan brek dan klac cecair, menyesuaikan pelepasan tappet memastikan bahagian-bahagian yang paling penting dalam simpan enjin anda berjalan dalam keadaan optimum dan memeriksa dan menggantikan bearing gris roda, untuk menamakan tetapi beberapa item tambahan yang diperlukan.

Anda boleh bergantung kepada perkhidmatan utama selepas dua yang kecil, jadi kira-kira setiap tiga tahun atau 30,000km. Ini biasanya juga masa yang sesuai untuk berfikir tentang menggantikan palam pencucuh, kabin dan bahan api penapis dan tali pinggang masa sebagai contoh. buku log anda boleh memberitahu anda dengan tepat apabila perkhidmatan ini adalah perlu.

Sistem Suspensi


Suspension System atau Sistem Penggantungan adalah sistem yang melibatkan tayar, udara tayar, mata air, penyerap kejutan dan sambungan yang menghubungkan kenderaan dengan roda dan membolehkan gerakan relatif antara keduanya. Sistem ini mesti menyokong kedua-dua pemegangan / pengendalian jalan dan kualiti perjalanan, yang bertentangan dengan satu sama lain. Penalaan suspensi melibatkan mencari kompromi yang betul.

Adalah penting bagi penggantungan untuk memastikan roda jalan bersentuhan dengan permukaan jalan seberapa banyak yang mungkin, kerana semua kuasa jalan atau tanah yang bertindak di atas kenderaan berbuat demikian melalui tengkukan tayar kenalan. Penggantungan juga melindungi kenderaan itu sendiri dan apa-apa kargo atau bagasi dari kerosakan dan pakai. Reka bentuk penggantungan depan dan belakang kereta mungkin berbeza.

Sistem Diagnostik


On-board diagnosti (OBD) adalah istilah automotif merujuk kepada keupayaan diagnostik dan melaporkan kenderaan. Sistem OBD memberi pemilik kenderaan atau pembaikan akses juruteknik kepada status pelbagai subsistem kenderaan. Jumlah maklumat diagnostik didapati melalui OBD telah diubah secara meluas sejak diperkenalkan pada awal tahun 1980-an versi komputer kenderaan atas kapal.

Versi awal OBD hanya akan menerangi lampu penunjuk kerosakan jika masalah dikesan tetapi tidak akan memberikan apa-apa maklumat tentang jenis masalah. Pelaksanaan OBD moden menggunakan port komunikasi digital standard untuk menyediakan data masa nyata sebagai tambahan kepada siri yang standard kod diagnostik masalah, atau DTCs, yang membolehkan seseorang untuk mengenal pasti dengan cepat dan kerosakan ubat dalam kenderaan.

Sistem Stereng


Sistem stereng didalam sesebuah kenderaan berkait rapat dengan sistem gantungan, gandar hadapan (front axle) dan juga rangka kenderaan. Kebanyakannya bergantung diantara satu sama lain.

Sistem stereng membolehkan pemandu mengarahkan kenderaannya samaada kekiri atau kekanan. Roda hadapan memainkan peranan penting didalam proses mengarahkan haluan kenderaan ini. Sistem stereng terdiri daripada gear stereng,roda stereng dan rangkaian stereng. Penyambung stereng ialah rangkaian system pemaut, roda, tiub dan tuil digunakan untuk memindahkan pergerakan daripada gear stereng ke buku sendi roda hadapan.

Gear stereng ialah alat yang membuatkan gear memindahkan kesan putiran oleh pemandu ke pemaut bagi aturan mengawal arah kenderaan. Terdapat dua jenis system stereng iaitu jenis insani dan jenis kuasa.

Sistem Brek


Sistem brek direka untuk membenarkan pemandu memperlahankan serta memberhentikan kenderaan. Selinder induk disambungkan ke pedal brek yang diinjak oleh pemandu bagi memaksa bendalir dikenakan tekanan ke tiap-tiap pepasangan brek roda. Disini daya hidraul digunakan untuk memaksa pad dalam pepasangan brek piring menentang pusingan rotor atau menolak keluar kekasut brek menentang pusingan gelendong brek.

Sistem brek letak/brek tangan kereta biasanya menggunakan kaedah mekanikal dan dipasang pada roda belakang. Ia biasanya digunakan untuk mengunci roda kenderaan ketika meletakkan kenderaan ( parking ) atau membrek dalam kecemasan. Satu pengalak kuasa ( servo ) digunakan keatas selinder induk untuk menambah kuasa ketika membrek.


Lihat Pakej Yang Kami Tawarkan


Pakej Kami

09-624 3245

serviskeretass@gmail.com