Blog

January 30, 2020

Tips Supaya Aircond Kereta Sentiasa Sejuk Dan Tahan Lama

Sewaktu suhu panas melampau seperti di alami Malaysia baru-baru ini dan anda merasakan kasut anda bagaikan cair sewaktu berjalan di atas permukaan jalan semestinya anda berharap […]
January 30, 2020

Toyota Vellfire – Cooling coil Bocor

Kali ni seorang customer kami dari Kuala Ibai mengadu aircond kereta Toyota Vellfire tak sejuk langsung. Kami mintak dia bawak ke bengkel kami untuk pemeriksaan. Untuk […]
January 30, 2020

Kenapa Baiki Aircond Kereta Myvi boleh habis beribu-ribu

Semua orang terkejut bila kami beritahu harga untuk baiki aircond kereta myvi mencecah ribu-ribu. Padahal kalau ikutkan logik kereta lama dan banyak dipakai di seluruh Malaysia […]
January 28, 2020

Aircond Kereta Tidak Sejuk Bila Berhenti di Traffic Light?

Berape ribu orang doh melalui situasi seperti ni. Kereta bila berjalan aircond rase macam ok, tapi bila berhenti dekat traffic light atau lebih tepat lagi bila […]
January 28, 2020

Karpet Dalam Kereta Basah. Apa sebabnya?

Kadang-kadang ada antara pelanggan kami yang mengadu karpet kereta basah. Tak tahu daripada mana datang air dekat lantai kereta tu. Hari tak hujan, tingkap pun tertutup […]
January 28, 2020

Timing Enjin rendah, Aircond Tidak Sejuk?

Salam kepada semua pembaca, entri kali ni agak panjang sikit sebab ada beberapa perkara teknikal yang perlu diterangkan berkaitan timing enjin dan aircond kereta. Baru-baru ni […]
January 28, 2020

Masalah Aircond Toyota Altis

Pasti sudah ada pemilik Toyota Altis yang membeli kereta lebih kurang pada tahun 2013 atau 2014 mengalami masalah aircond tiba-tiba tak sejuk atau kadang-kadang sejuk. Kat […]
January 28, 2020

FLUSHING Mercedes CLK 200

Kali ini kami kongsikan kepada anda tentang salah seorang pelanggan kami dari Marang. Beliau datang kepada kami mengadu aircond kereta Mercedes CLK 200 miliknya kadang-kadang sejuk […]
January 28, 2020

Aircond Kereta Berbunyi?

Artikel kali ni agak susah untuk saya terangkan. Tapi memandangkan selalu sangat pelanggan-pelanggan saya di sekitar Kuala Terengganu ni bertanya mengenai penyaman udara kereta mereka yang […]